Van Hal Adviespraktijk
Vitality, ageing and a life with dementia

Over Eloy

Eloy van Hal (1967) is directeur van Van Hal Adviespraktijk BV, Eloy’s eigen bedrijf met de focus op vitaliteit, ouder worden en een leven met dementie. Daarnaast is hij een van de founders van De Hogeweyk en werkzaam als senior managing advisor bij het adviesteam Be Advice van de Vivium zorggroep. Eloy heeft meer dan 20 jaar ervaring in management in de gezondheidszorg en meer dan 10 jaar ervaring in strategisch en operationeel advies aan klanten in de publieke en private sector. Eloy focust specifiek op de ouderzorg, dementiezorg en de inclusieve samenleving. Hij werkt aan een range van projecten in de wereld, engageren, beïnvloeden en adviseren van stakeholders. Eloy heeft een uitgebreide verdiepende kennis van innovatieve zorg concepten voor ouderen en ouderen met dementie en veel ervaring met ouderenzorg in de hele wereld.

Ervaring:

Eloy managede verschillende verpleeghuizen, verzorgingshuizen en woonconcepten gedurende de afgelopen 20 jaar. Eloy was de facility manager van het voormalige verpleeghuis Hogewey, voordat dit verpleeghuis transformeerde in De Hogeweyk, de woonwijk voor ouderen met dementie. Eloy was betrokken als ontwikkelaar in alle fasen van ontwikkeling van initieel initiatief, via ontwerp, constructie, implementatie naar behoud en verdere verbetering van het concept. Vanaf de opening in 2008 tot juni 2015 bleef Eloy betrokken bij het dagelijks management.

Er is een zeer grote vraag uit de wereld naar nieuwe oplossingen voor goede dementiezorg en daarom deelt Eloy sinds 2010 zijn ervaringen en expertise als directeur en adviseur via zijn eigen bedrijf Van Hal Adviespraktijk BV en sinds 2015 tevens als senior managing advisor bij Be Advice / the Hogeweyk Care concept van de Vivium zorggroep.

Eloy en zijn collega’s hebben wereldwijd duizenden mensen, bedrijven, locale en nationale overheden geïnspireerd.

Eloy inspireert en begeleidt nieuwe initiatieven voor ouderenzorg en dementiezorg wereldwijd in verschillende stadia van ontwikkeling zoals bijvoorbeeld in Italië. Eloy is een veelgevraagde keynote speaker over dementiezorg op internationale congressen en evenementen.

Huidige posities

  • Directeur Van Hal Adviespraktijk BV, Eloy’s private onderneming over vitaliteit, ouder worden en een leven met dementie.
  • Senior Managing Advisor Be, the Hogeweyk Care Concept van de Vivium zorggroep in Weesp en Huizen.

Expertise

  • Ouderenzorg
  • Concepten voor dementiezorg
  • Dementie consultancy
  • Stakeholder beïnvloeding
  • Ontwikkeling & Ontwerp
  • Keynote spreker

Professionele kwalificaties

  • MSc Consumer Sciences, Wageningen University & Research
  • BBA Facility Management, Hogeschool Zuyd

Vorige posities

Facility manager bij De Hogeweyk en andere locaties van de Vivium zorggroep. Diverse andere posities in hospitality en zorg organisaties, auditeur voor Gastvrijheidszorg met Sterren, lid adviesraad van grote toeleverancier voor de zorg.